Wel happen, niet hangen

De kalender geeft alweer 25 februari aan. Nog een paar weken en de gesloten tijd begint alweer. Voor een aantal vissoorten al op 1 maart, voor het vissen met kunstaas gaat de gesloten tijd in op 1 april (de landelijke regels). Dat wil zeggen dat je nog wel met kunstaas mag vissen maar als je een vis zoals de snoek vangt, deze ongeschonden in hetzelfde water terug moet zetten. Je mag je vangst dus niet meenemen, ook niet als deze bovenmaats is. Meer info hierover vind je bij Sportvisserij Nederland.


Tig van dit soort bruggetjes afgevist, bijna geen actie…

Zoals je weet, het is alweer eind februari. Deze maand staat ook de snoek weer bovenaan het lijstje om te vangen. Maar de sessies waren taai. De eerste aan het begin van de maand heb ik heel wat kilometers gemaakt maar helaas weinig actie gehad. Met veel moeite een misser onder een bruggetje. Wat ik daarna ook probeerde, de vis liet zich niet meer zien. Ook op andere stekken gewoon geen enkel teken van leven gehad.

Twee weken later met Gijs in dezelfde regio een tweede poging gedaan. Die eigenlijk exact hetzelfde eindigde als de eerste sessie. Uiteindelijk kwam er wel een snoek in beweging maar die miste eerst de spinnerbait, daarna de busterjerk van Gijs in dezelfde worp om vervolgens geen krimp meer te geven. De rest van de middag bleef de actie uit. Deze snoek ga ik de volgende keer weer even opzoeken. De plek is niet moeilijk te vinden, iemand is er namelijk zijn collectie ‘natuurfilms’ verloren…