2024, januari tot nu toe…

De kruitdampen van de jaarwisseling zijn ondertussen opgetrokken, het hoge water is ondertussen wederom op zijn retour en de eerste maand van het jaar zit er over een paar dagen alweer op. Hoog tijd voor een korte stand van zaken. Lukt het iedereen trouwens met de goede voornemens tot dusver?

Op zaterdag 13 januari heb ik even kort gevist. Ik was eigenlijk van plan om op zondag wat langer te gaan en meerdere stekken mee te pakken maar dit is er helaas niet van gekomen. Wel was er op zaterdag even een momentje om in de buurt te vissen. De BBZ, mijn favoriet, bleef even thuis deze keer. Ik wilde de spinnerbaits die middag even een kans geven. Een heel leuk aasje waar ik eigenlijk veel meer mee moet vissen. Dit bleek achteraf een goede zet. Bij de 5e worp onder een bruggetje kon een klein snoekje de verleiding niet weerstaan. Met 49,5 cm geen monster maar sowieso beter dan niks. Het was ook een flinke tijd geleden dat ik op dit stuk water een snoek heb weten te vangen.

Op zaterdag 20 januari ben ik naar de karperbeurs in Den Bosch geweest. Ik denk dat het ondertussen een jaar of 8 geleden is dat ik daar voor het laatst geweest ben. De laatste keer was in Zwolle. Wel leuk om na een lange tijd weer een keer rond te struinen en de standjes af te speuren. En lekker een biertje te pakken natuurlijk. Prima locatie wel al is het geen overbodige luxe om de plattegrond binnen handbereik te hebben. Ik heb geen grote of bijzondere aankopen gedaan, of je moet een paar biertjes, een jogger en een pot readymade tijgernoten heel exotisch vinden. De jogger is trouwens niet specifiek aangeschaft voor het vissen maar voor een bruiloft. Je leest het goed en jup, dat was ook direct mijn eerste gedachte…