De ‘Barrel Aged’ sessies

In de vorige post kun je lezen dat onze missie om beide op dezelfde avond een zeelt te vangen een beetje mislukt is. Maar we hebben beide wel een zeelt gevangen in de periode dat we achter deze vis aan zitten. Dus, tijd voor een nieuwe uitdaging! Daar waren we het beide al wel snel over eens trouwens. Het is alweer veel te lang geleden dat we een karper hebben gevangen. Dat is het volgende target dus! En daar hoort een lekker speciaalbiertje bij natuurlijk, de keuze daarvan lag bij Gijs, en die heeft aardig uitgepakt moet ik zeggen. Dat die karper(s) maar snel mogen komen! Een ‘Midnightporter Barrel Aged No. 22’ van de Bronckhorster moet niet te lang in de kast blijven staan natuurlijk.


Bah wat vies…

Afgelopen donderdag hebben we daar meteen werk van gemaakt. Waar Gijs keurig een ultra light bepakking bij elkaar had gesorteerd heb ik gewoon alles net als anders op m’n rug gehesen. Hoewel, alles… Ik heb in het verre verleden al een keer uitgezocht wat ik wel regelmatig nodig had aan het water en wat niet. Nu alles nog beperken tot het minimum.

Enfin, we spraken af aan het water om eerst maar eens wat te verkennen. Het eerste stekje zag er mooi uit. Helder water, wat dieper dan we dachten maar ook behoorlijk begroeid. En onder de bosrand aanzienlijk wat takken. Niet slecht, maar ook niet optimaal. Iets verderop werd het wel iets beter maar ook smaller. Leuk om in het najaar en de winter achter de snoeken aan te gaan maar om daar nu 4 karperhengels uit te gooien werd net even te gek. De laatste optie ging het worden hebben we besloten. Rondrijden is leuk maar je vangt er geen vis mee. Parkeerplaats gezocht en sjouwen maar.

Het was gezellig druk in het park, joggers en meer sportievelingen, paar blowers maar geen andere vissers verder. Dat laatste hadden we eigenlijk niet verwacht. Onze ervaring van vroeger is dat hier regelmatig gevist werd. Alleen maar mooi, des te meer voor ons. We hebben de bodem een beetje afgetast met beaasde rigs en zorgden er voor dat we alle lijnen een beetje op verschillende stekken en dieptes hadden liggen zodat we wat meer inzicht in het water kregen. In een stadspark vissen is wel iets anders dan we gewend zijn. Drukke wateren vermijden we zoveel mogelijk maar nu hadden we weinig keus. Die paar honden die je spullen interessant vinden en de aanwezigheid van de lokale fans van blikbier nemen we daarom voor lief.

Op de rechter hengel die ik beaasd had met een single pop-upje volgde plotseling een aantal piepen en een stijgende swinger. Wat is dat geluid van een Delkim toch mooi na zo’n lange tijd. Dat het geen karper was werd al wel snel duidelijk maar zelfs een brasem vonden we nu wel wat hebben. Ook was het geen kleine, 57 centimeter, een nieuw PR neem ik voor het gemak even aan, ik heb ze niet eerder opgemeten. 😉


Slijmerige vis, maar wel mooi formaat…

Één brasem op de hele avond maakt natuurlijk nog geen zomer maar we hadden in elk geval wel activiteit op de stek. Op alle hengels wel één of meerdere lijnzwemmers gehad die avond, en niet alleen van de familie gans die langs kwam zwemmen. Interessant, er was meer actie dan we eigenlijk hadden verwacht. Hier gaan we vaker zitten. Dat er mooie vissen rondzwemmen weten we nog van ‘vroeger’, maar de komende tijd gaan we deze ook proberen te vangen. De No. 22 staat klaar om de koelkast in te gaan…