Wel bijten, niet hangen

Op het moment van schrijven is het alweer bijna zover. De tijd vliegt echt, alleen de vangsten en de mogelijkheden tot vissen waren iets minder aanwezig dan afgelopen jaren. Natuurlijk is er gevist, maar niet met het resultaat waar ik op gehoopt had. Daar moest wat aan gebeuren. Hier was Gijs het gelukkig ook mee eens en afgelopen weekend (23 en 24 maart) hebben we zowel de zaterdag als de zondag de hengels in de auto gegooid om voordat de gesloten tijd voor het vissen met kunstaas zou beginnen. Hoe het is gegaan dat is in het filmpje al te zien, maar een artikeltje met een beetje extra info/verhaal vind je hieronder. Het bijbehorende filmpje vind je helemaal onderaan.

Zaterdag 23 maart.
Een middag vissen in de buurt. De weersvoorspellingen waren goed. Het weer zelf was iets minder dan de dag ervoor, maar voor ons vissers misschien wel net even gunstiger. We begonnen op een stek waar we een jaar of wat geleden ook al een aantal keren zijn geweest en waar we ondanks het formaatje van het water toch leuk gevangen hebben. Ook deze keer weer, na een goed half uurtje de eerste aanbeet. Gijs had zo’n 10 seconden contact maar de vis wist de BBZ toch te lossen. We hebben de vis daarna nog wel gezien, maar meer als een keer het kunstaas volgen kregen we er niet uit.


Iets verderop spraken we een vrouw die met de hond liep. Het water was gelopen zomer zo laag geweest dat alle vis weggehaald is en naar een vijver verderop is gebracht. Ok, die zagen we niet aankomen. Dan zijn ze toch een leuke snoek vergeten. Maar wel goed om te weten. Het plan werd gewijzigd en we besloten het een stuk verderop te proberen.

Net als op de eerste stek was ook hier het water behoorlijk helder en konden we zien dat de eerste planten al druk bezig waren hun weg naar het zonlicht te zoeken. Alsof de snoeken het onderling afgesproken hadden kregen we ook hier weer zo’n zelfde aanbeet als op de eerste stek. Nu was het eerst volgen, een worp later het aas pakken maar niet blijven hangen. Het goeie nieuws is dat we in elk geval meer actie hebben gehad in een middag dan in de laatste paar sessies bij elkaar. Het slechte nieuws is dat we nog niet van de 0 af zijn…

Video