Snoekbaarzen aan de IJssel

Het is ondertussen een paar graden koeler, maar voor de tijd van het jaar hebben we nog steeds niks te klagen over het weer. Ondanks een wat drukkere planning hebben we toch een momentje kunnen vinden om even te kunnen vissen. Geen “lange” afstanden rijden deze keer maar gewoon op onze lokale plek aan de IJssel even gooien met shads tussen te kribben.


Tegen een uurtje of 4 present, Gijs was nog onderweg, dus ik besloot alvast een paar worpen te maken. Vergeleken met een week eerder was het een stuk rustiger aan het water (zal wel vanwege de temperatuur zijn). De pont was ondertussen uit de vaart gehaald, dus het water is nog steeds aan het zakken. Op de eerste stek was er weinig actie te bekennen en onderweg naar de volgende krib sloot ook Gijs aan. We besloten het te proberen op een aantal kribben waar we in het verleden nog niet heel veel hebben gevist.

Dit bleek een goede zet te zijn want na nog geen 5 minuten gooien klapte de eerste snoekbaars op de shad. De dril was weer kort maar de vis kregen we niet eerder te zien dan vlak voor de kant. Dit exemplaar was een slag groter als m’n eerste ‘fatsoenlijke’ formaat snoekbaars van een week eerder. Een leuke vis van 50 centimeter om mee te beginnen.


Na deze vis viel het stil op dit stuk en zijn we weer een krib opgeschoven. Hier kreeg vooral Gijs de actie en al snel stond ook Gijs met z’n eerste vis van de dag op de foto. Ook verspeelde hij er nog een vlak voor de kant. Het was ondertussen al aardig gaan schemeren en we liepen toen het hier ook weer een tijdje rustig was weer terug richting de auto. Onderweg kwamen we nog een tweetal Duitse heren tegen die het ook even aan het proberen waren. Tussendoor werden er her en der nog een aantal worpen gedaan en helaas verspeelde ik nog een leuke vis vlak voor de kant.


Onze laatste stop van de dag was op de plek waar de pont aanmeert aan deze kant van de IJssel. Het liep hier niet echt heel steil af, wat in eerste instantie niet heel gunstig leek. Maar toen we met de eerste worpen steeds aanbeten kregen en binnen 5 minuten ik twee snoekbaarzen ving kwamen we hier snel op terug. Gijs kreeg nog een flinke aanbeet maar helaas na een seconde of tien kwam de shad zonder vis weer boven. Zo snel als de aanbeten kwamen vielen ze ook weer weg, en nadat Gijs voor de zoveelste keer weer aan iets vast zat maar ook de shad weer los wist te krijgen hielden we het voor gezien. Toch in korte tijd allebei snoekbaarzen weten te vangen. We beginnen het spelletje door te krijgen…