Ierland 2014

Een aantal jaar geleden alweer, maar in april 2014 zijn we een weekje naar Ierland geweest. Een mooi land waar je ook zeker goed kan vissen. Een land met gezellige mensen, mooie natuur en fijne whiskey. We hebben dit tripje geboekt bij Tir Na Spideoga. Het arrangement bestond uit 5 dagen snoekvissen vanuit de boot op Lough Allua en een dagje zeevissen. Omdat we de eerste dag op tijd aankwamen hebben we ook nog een middagje op forel gevist op een meer een paar kilometer verderop. Check de website of de Facebookpagina van Tir Na Spideoga voor meer informatie en mogelijkheden.


Voor het vissen op Lough Allua is geen vergunning nodig en ze kennen er ook geen gesloten tijd. Je bent dus niet aan een periode gebonden wanneer je er graag op snoek wil vissen. Wel is het advies, en daar zal geen enkele sportvisser moeite mee hebben, om alle gevangen snoeken weer terug te zetten. Het meer is een paar kilometer lang en uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het er heerlijk rustig is. Je kan er dagen vissen en varen zonder andere vissers tegen te komen. De afmetingen van de snoeken laat niks te wensen over. Regelmatig worden er vissen van 20 tot 30 pond gevangen. Helaas was dit bij ons niet het geval maar daar hebben we geen seconde wakker van gelegen.

We hebben in het prachtige Ierland een topweek gehad. Leuk kunnen vissen en prima gevangen. Dit was ook een van de vakanties dat we fanatiek aan het filmen zijn geweest. De week is verdeeld in 3 video’s, met elk hun eigen onderwerp. Enjoy!

Video 1 – De heenreis en de eerste dag forelvissen

Stukje vliegen en forelvissen op Gougane Barra…

Video 2 – Achter de snoeken aan

Snoekvissen op Lough Allua

Video 3 – Dagje Zeevissen

Zeevissen vanuit Union Hall


Gouganne Barra Lake, waar we op de eerste dag (te zien in het eerste filmpje) een middagje achter de forellen aan hebben gezeten.