Even de stand van zaken…

We zijn weer een paar weken verder sinds de laatste update. Het roofvissen is even gebeurd, we zullen de vrijdagmiddag anders moeten gaan indelen. Plannen zijn er en nu hebben we de tijd ook (vraag maar niks). Onlangs stonden we, net als vroeger, een paar keer met een plastic groen bakje bij de lokale dierenspeciaalzaak. Maden moesten het gaan doen. Geen grote stukken kunstaas of zware montages met boilies maar net als toen we nog jong waren naar een dobbertje turen! De gevlochten lijn ging van de lichtere spinhengel en de spoel met nylon werd afgestoft. Een 1,5 grams dobbertje met een dun witvisonderlijntje mag het voorlopig even gaan doen. Dat werpt nog best boven verwachting goed trouwens…

We hadden nog geen idee hoe de vangsten waren op dit dorpse viswatertje dus we besloten om net als vroeger te peilen, een voerplekje te maken en daar dan met één made op de haak te vissen. Een leefnetje en een meetlint hadden we voor de gelegenheid ook even meegenomen. Eens zien wat te konden vangen in één middag.

Van alles, zo bleek al snel. Het waren niet de grootste vissen maar toch is het leuk om op deze manier lekker een middag aan het water te zitten en lekker vis te vangen. Uiteindelijk wisten we drie soorten te vangen, blankvoorn, rietvoorn en twee exoten, zonnebaars. Die zijn hier ruim vertegenwoordigd weten we uit eigen ervaring en van horen zeggen. De uiteindelijke score: 7 rietvoorns, 11 blankvoorns en 2 zonnebaarsjes. Toch bij elkaar goed voor 246 centimeter vis, jawel! Alsof we weer met de jeugdwedstijden meededen, wisten we dergelijke cijfers toen maar te vangen…

Een week later…
Het weer was ongeveer hetzelfde als een week eerder maar in die paar dagen bleek er duidelijk meer activiteit in het water. Vooral de zonnebaarsjes hebben de zomer in hun bol gekregen en werden met het kwartier actiever leek het wel. Het is maar goed dat dit water niet met andere wateren in verbinding staat want dat het een plaag is dat is hier wel te zien. Na het onthaken van een blankvoorn hoefde je je montage maar naast je in het water te laten hangen en een hele tros van die vissen vond die leeggeslobberde made maar wat interessant. Leuk om zo snel beet te krijgen maar als er elke keer, echt elke keer een zonnebaarsje van een paar centimeter boven komt dan heb je de lol er vroeg of laat wel af. Een beetje wat die exotische grondels op de grote rivieren kunnen dat presteren die zonnebaarsjes hier in de vijver.


En dit is dan de grootste. Ja inderdaad…

Gijs ging voor het grotere wild. De vangst was inderdaad groter dan mijn gemiddelde dankzij de exotische fanatiekelingen maar het was niet de zeelt waar hij op hoopte. Het was wel de grootste van de dag. Niet de race winnen maar wel een puntje pakken voor de snelste raceronde zeg maar.


De grootste van de dag.

De zeelten zijn (zeer) binnenkort aan de beurt, ze zijn actief. De methodfeeder blijkt een prima manier om deze te vangen is gebleken bij een collegavisser. En we mogen tegenwoordig weer naar de winkel zonder afspraak dus ik voorzie weer extra materiaal op het inmiddels flink gegroeide lijstje. De ondernemers kunnen het goed gebruiken, mooie smoes om weer eens wat spullen te scoren dacht ik zo!

Vang ze!