Het najaar van 2020…

Op het moment van schrijven is het 30 november. Over een paar uur zitten we alweer in de laatste maand van het jaar. En wat voor jaar was het. 2020 zal in bijna alle gevallen in het teken staan van Corona. En dan bedoelen we helaas niet het biertje. Gelukkig is vissen iets waarbij alle maatregelen prima in acht genomen kunnen worden en wat is er nu gezonder dan lekker in de natuur en de buitenlucht bezig zijn.

De dagen zijn korter, de wintertijd is ingegaan en de temperaturen zijn flink gedaald. Al hebben we voor de tijd van het jaar mooie dagen gehad. De laatste weken zijn we vooral met roofvissen bezig geweest. De IJssel was de rivier waar we achter de snoekbaarzen aan gingen. Dat liep na een aantal keer niet meer zoals we hoopten. Er werd wel gevangen maar het resultaat was wel wat magertjes. Dat moest toch een keer anders. Nadat we op een aantal dagen verschillende stekken van de IJssel hebben bevist en visloos bleven hebben we de shadjes even gelaten voor wat het was en zijn we overgestapt op het dropshotten op een ander water.

Dit bleek een goede zet, in het laatste uurtje daglicht zaten we op dit water meteen op de goede plek. Er werden meerdere baarzen gevangen. Maar zo snel het begon, zo snel was het ook weer einde verhaal. De stekken waar we zowel in het heden als verleden prima resultaten scoorden waren in de novembermaand visloos. Afgelopen vrijdag hebben we vanwege de weersomstandigheden de shads weer uit de mottenballen gehaald om het weer een keer op de IJssel te proberen.

Na een paar worpen stonden de eerste tandafdrukken in onze shads maar helaas waren de eerste beten ook de eerste lossers. De aanhouder wint gelukkig toch nog wel een keer en in het laatste beetje daglicht op deze mistige middag wisten we beide alsnog snoekbaars te vangen. Meerdere aanbeten in vrij korte tijd, dit gaan we de volgende keer weer doen!