De laatste keer roofvis voor de gesloten tijd…

Morgen is het weer zover, helaas. De gesloten tijd voor kunstaas gaat dan in. Voor de roofvissers betekend dat dat de hengels de komende twee maanden even in de kast kunnen of er ruim de tijd voor voor het nodige onderhoud aan molens, reels en/of kunstaas. Een paar nieuwe dreggen hier, een drupje olie daar. Je moet toch wat. Wil je nu precies weten hoe het ook alweer zat met die gesloten tijd, wat mag wel, wat mag niet en welke regels en minimummaten gelden er voor bepaalde vissoorten? Klik dan even hier.

Ook wij konden het natuurlijk niet maken om thuis te blijven, ondanks de Coronacrisis. Hou hier wel rekening mee, bewaar afstand en rochel elkaar niet in de snufferd. We gingen er toch even een paar uurtjes op uit. We gingen deze keer voor een soort van streetfishing. Water in de buurt, maar eigenlijk water waar we nooit echt aandacht aan hebben geschonken. Totdat die snoek twee weken geleden op de kant kwam. We zijn toch even iets anders naar dergelijke watertjes gaan kijken. Vandaag hebben we ze ook een kans gegeven. Dit was achteraf een goed idee want al na een paar worpen kwam de eerste vis op de kant. Een leuk snoekje voor Gijs.

Prima visje zo midden in een woonwijk. Ondertussen konden we de gevolgen van de snijdende wind goed voelen in de vingers. Even een stekje opzoeken waar we daar wat minder last van hebben. Dat was achteraf een goeie zet want niet veel later kwam de tweede snoek op de kant. Slag kleiner dan zijn voorganger maar zeker niet minder welkom. Dit geeft vertrouwen, er is echt veel meer te vangen dan we hadden verwacht.

Ook dit stuk water werd nog even vakkundig uitgevist maar een aanbeet bleef verder uit. De wind deed ondertussen ook lekker zijn werk en gezien het tijdstip besloten we om rustig aan maar weer richting de auto’s te gaan. Onderweg natuurlijk nog de nodige worpen gemaakt maar het bleef verder visloos. Op de laatste meters hebben we nog wel visgraat zien liggen van het formaatje: als dit hier zwemt dan zwemt er meer. Iets wat we de komende tijd wat meer in de gaten gaan houden.

De roofvissers onder ons zullen even geduld moeten hebben de komende tijd, maar na de gesloten tijd kunnen jullie alle gemiste uren weer dubbel en dwars inhalen. Ondertussen schakelen wij even over op een andere visserij want het vissen gaat natuurlijk gewoon door. En er zit hier in de buurt genoeg zoals we al zeiden. We gaan de komende tijd eens wat proberen…