De Carolus-sessies

Je leest het goed, het is geen Corona maar Carolus wat er staat. Het gaat in dit geval om de Gouden Carolus. Inderdaad, het biermerk. Wat dat met vissen te maken heeft? In principe niet heel veel maar ik zal even snel toelichten waarom dat in dit geval wel zo is. Gijs en ik zijn beide niet vies van een speciaalbiertje. Ik kwam onlangs een hele lekkere tegen bij de lokale slijterij. De Gouden Carolus Whisky Infused. Donker en goed van smaak met een vleugje whisky zoals de naam al doet vermoeden. Maar dit is niet een biertje om zomaar open te trekken. Daar moet een prestatie voor geleverd worden vonden we. Onze uitdaging: zeelt vangen, dan mag dit biertje open.

Echter bleek het toch lastiger dan we hadden gedacht. En dan hebben we ook nog de resultaten van een visserijkundig onderzoek op een paar wateren uit de buurt weten te scoren waarbij we verrast waren van het aantal zeelten op deze wateren. Je zou zeggen dat die missie niet heel erg onmogelijk is. Zeker begin april was het op de grotere wateren nog best wel taai qua activiteit. We zaten braaf met onze pennetjes en blikjes mais op de aangevoerde stekken maar zo mooi als het leek in de planning zo visloos bleek het achteraf in de praktijk. We hebben het later zelfs over een compleet andere boeg gegooid. In Vorden is een viswatertje in een woonwijk waar ook een aantal zeelten zouden moeten zwemmen. Is dit vals spelen? Mwa, misschien, maar we deden het ervoor. Steeds visloos richting huis gaan waren we ook wel zat, dus dit bood mogelijkheden.


Zitten we dan…

Gijs ging het een avondje proberen en wist die avond meteen drie zeelten te vangen. Ook ik had een paar dagen later mijn eerste exemplaar op de kant liggen. Is dit dan weer het andere uiterste? We vreesden het een beetje maar net zoals ‘in het wild’ bleek ook hier het resultaat te wisselen van dag tot dag. Zo makkelijk als het in het begin ging zo moeizaam kwam de actie de keren daarna op gang, als er al actie kwam. Ik zal het resultaat vast noemen: missie mislukt. Geen enkele avond hebben we beide een zeelt gevangen. Het beste resultaat was twee exemplaren voor Gijs, en die tweede dan ook in de laatste minuten van de avond.

Afgelopen donderdag (de 14e mei praten we dan over) hebben we dan ook besloten dat dit de laatste avond op zeelt zal zijn. We hebben het wel een beetje gezien zo midden in een woonwijk. De Carolus ging hoe dan ook open, ongeacht het resultaat. Dit was ook weer een avond waarbij de vis nauwelijks actief was. Wel enkele aanbeten gehad maar dit resulteerde in blankvoorn. Wel de formaten blankvoorn die het leuk doen bij de gemiddelde witviswedstrijd maar het was niet waar we voor kwamen. Een schitterende uitglijder gemaakt dus.


Prima formaat, niet het goede merk…

We waren het er wel over eens dat we toe zijn aan een nieuwe ‘missie’. En die gaat er komen. We zijn er nog niet helemaal uit welke vissoort het gaat worden maar dat gaat wel lukken. En heel belangrijk natuurlijk: welk biertje gaan we op deze missie zetten? Hierover binnenkort natuurlijk meer! Proost!


Niet helemaal op de manier waarop we hoopten maar wel erg lekker!