Gewoon weer naar de rivier…

Zoals je al eerder kon lezen wil het op de grondels na nog niet heel erg lukken op de IJssel. Dus we besloten onze vaste stekken te verlaten en met de VISplanner en Google Maps erbij op zoek te gaan naar andere stukken van de IJssel. Want dat de vissen er zitten is wel duidelijk, alleen nu nog vangen. Deze keer gingen we het wat meer bij de stad proberen…

De eerste stek leek op de kaart leuk, maar in werkelijkheid sloegen we deze meteen maar over vanwege de waterstand. Het was een loskade, en met de huidige stand van het water werd het een uitdaging om een grotere vis te landen, laat staan het terugzetten. Dus de telefoon met de planner werd er weer bij gepakt. Al snel vonden we een paar minuten rijden verderop een stuk wat er interessant uit zag.


De dropshot werd gemonteerd en Gijs ging voornamelijk met shadjes aan de gang, die hij trouwens ook regelmatig aan de bodem parkeerde en op wonderbaarlijke wijze ook steeds weer los wist te krijgen. We zagen regelmatig kleine vis aan de kant springen, dus er was vis actief, en het duurde ook niet lang tot de eerste aanbeet. Een klein baarsje, best licht van kleur, meldde zich aan de dropshot.

Het begon ondertussen schemerig te worden en de grotere rovers begonnen ook actief te worden. Ook al stroomde het water snel, de klappen van de roofblei waren goed te zien en te horen. Helaas had ik geen zwaarder spul bij me, maar Gijs was snugger genoeg om twee hengels mee te nemen en het duurde niet lang voordat hij vlak voordat we weer richting auto gingen een mooie roofblei te vangen.


Het gaat de goede kant op, het veranderen van het plan van aanpak heeft deze avond gewerkt. Nu verder finetunen voor de volgende keer…