Middagje roven…

Met deze temperaturen in oktober hebben we natuurlijk geen reden tot klagen. Ook al zijn we allemaal druk, met zulke omstandigheden doen we niet moeilijk over schuiven in de agenda. Samen met Gijs ging ik er een dagje voor. Meneer had wel storingsdienst dus karpervissen ging hem helaas niet worden, maar we hebben genoeg alternatieven. Na wat overleg besloten we om de roofvisspullen in de auto te gooien. De dropshothengel en de baitcaster gingen mee. Op naar een locatie waar we beide nog niet eerder gevist hebben.

Bij de plaatselijke Lidl afgesproken (meteen even inkopen doen) en naar het eerste water. Al snel kwamen we daar tot de conclusie dat met de BBZ smijten hier geen optie was. Teveel blad in het water, om over alle bloemkool op de bodem nog maar te zwijgen. Weer naar de auto om de dropshot stokken op te halen. De eerste stek werden er door Gijs twee baarzen gevangen, maar de harde actie bleef uit. Ook na enkele honderden meters af te hebben gevist bleef de actie weg. We besloten naar het volgende stukje te gaan wat we op Visplanner hadden gezien.

Onderweg kwamen we door een woonwijk met een klein beetje water. Waarom ook niet hier even proberen. Na de eerste worp met de BBZ kwam er een hele tros baarzen achteraan waarvan het gros kleiner was als de BBZ zelf. Dus de dropshot kwam er weer bij. Beide vingen we zo een aantal baarzen. Blijkbaar is vissen daar verboden, want een chagrijnige kerel met een grote hangsnor en een wandelstok brulde vanuit een portiekje ‘ie mag doar de hengel niet uutgooin!’. Visplanner bood geen duidelijkheid, het water was niet gemarkeerd en dat betekend situatie onbekend of vissen verboden. We werden door de snor gewezen op een boompaaltje waaraan een bordje met ‘vissen verboden’ zou moeten hangen maar die hebben we beide tot op heden niet kunnen vinden. Aan de andere kant van de weg waar het water verder ging zagen we er wel een, maar op dit stukje was geen bord te bekennen.

We waren toch op doorreis en hadden verder geen zin in gezeik dus we raadpleegden Maps om naar het volgende water te lopen toen de meneer nog even langs kwam rijden en ons meldde dat hij de politie al had gewaarschuwd. We complimenteerden hem met het fanatieke uitoefenen van zijn burgerplicht en zwaaiden onderweg nog even vriendelijk naar waarschijnlijk zijn vrouw die pissig en druk naar ons zat te gebaren vanaf haar balkonnetje.

Het volgende stukje bleek een kraakhelder stadswatertje waar tussen de lelies kneiters van voorns zwommen. Met de eerste worp, nouja, zo mogen we het eigenlijk niet noemen, trok Gijs de eerste baars alweer naar boven. Ook was er nog een rat fanatiek baantjes aan het trekken in het zonnige water. Verdere vangsten bleven helaas uit. We begonnen trek te krijgen en als geroepen zagen we aan het water een snackbarretje. Ideaal! Tenminste, dat dachten we. Geopend vanaf 16:30. Sja daar hebben we om half 3 niet zo heel veel aan. Na een kort beraad en gewijzigde plannen kwamen we onderweg met de auto naar de volgende stek geheel toevallig naar een wel geopende horecagelegenheid waar we even fijn hebben zitten tafelen.

Ons laatste stekje deze dag is het kanaal. Tussen de boten met de dropshot of een shad zou toch moeten werken, dachten we. Grote scholen witvis aan het oppervlak gaf ons een hint, hier zit vast ook een rover bij in de buurt. Om een lang verhaal kort te maken, het idee was leuk. In plaats van vis vangen was het enige wat wij hier deden materiaal verspelen en zo tegen half 5 besloten we dat het mooi geweest was. Het was een donders mooi dagje, en we hebben vis gevangen. Voor ons dus dikke prima. In deze regio is nog meer viswater te vinden waar we gewoon met onze vispas aan de slag kunnen dus ik was iets later thuis, er moest nog het een en ander verkend worden…