Verhuizing!

“Huh? Wat hebben wij hier mee te schaften?” zul je je wellicht afvragen. Nou niks eigenlijk. En ik ga zelf ook niet verhuizen (was het maar zo’n feest… #huizenmarkt) , de site gaat verhuizen. Het bedrijf wat momenteel de hosting van de website doet is namelijk onlangs overgenomen en daarmee zijn ook de prijzen veranderd. Heel erg. De kosten zijn ruim 2,5 keer hoger geworden. Een beetje inflatie snap ik nog maar dit verschil vind ik echt veel te veel en daarom heb ik besloten het hele zaakje elders onder te brengen. En dat betekend dat ik wat tijd, moeite en energie moet gaan steken in een digitale verhuizing. Iets wat ik op deze manier nog nooit eerder gedaan heb.

Op het moment ben ik aan het kijken wat dat allemaal met zich mee brengt en ben ik het een en ander aan het testen zodat het, wanneer het daadwerkelijk gaat gebeuren, vlot verloopt. Tenminste, dat is het idee. Binnen nu en een paar weken wil ik kijken of dit gaat lukken. Het huidige hostingcontract loopt eind mei af en ik wil kijken of ik begin april alles over kan zetten zodat ik de duurdere hosting op tijd op kan zeggen.

Het kan natuurlijk helemaal faliekant mis gaan, dan moet ik maar eens gaan kijken wat ik doe. Wellicht helemaal blanco weer beginnen, iets wat ik wel jammer zou vinden en liever ook niet doe. Het is een optie, gelukkig nog niet de enige optie momenteel. Mocht het helemaal mis gaan dan zijn er altijd nog een paar social media kanalen waar het een en ander te vinden is maar ik ga m’n best doen om te voorkomen dat we in dat scenario terecht gaan komen, al ga ik liever vissen natuurlijk… 🙂