Video: Dropshot en de Nedrig

Weer eentje uit de categorie: beter laat dan nooit. Afgelopen herfst weer een dagje geprikt en zo lang mogelijk (dat betekend in november voor ons: wekker zetten en tot het donker door) vissen. Hengels in de auto en gaan. Het werd een dagje roofvissen en een plek met meerdere watertypes dus praktisch het hele arsenaal voor roofvis verdween de kofferbakken in. Baitcaster, dropshot, shadhengel en al het bijbehorende. Ter plekke de situatie even checken en de tassen inpakken, dat was het idee. Hieronder kun je lezen hoe de dag verlopen is. De video staat onderaan dit artikel. Heb je geen zin om alles te lezen, even doorscrollen dus. 😉

Bij het water aangekomen bleken we niet de enige die het idee hadden om de deur uit te gaan. De eerste vissers die we spraken kwamen uit Friesland gereden om hier te komen vissen. Hmm… Uiteraard veel succes gewenst maar iets zei ons dat het nog wel eens druk op de rivier kon worden. We hebben hier een uurtje op diverse kribben staan gooien en dropshotten maar geen vis. Weinig wind en praktisch geen bewolking. Niet meteen het beste weerscenario maar we moesten het er maar mee doen.


Plaats delict nr. 1

Hierna zijn we weer in de auto gesprongen en hebben we besloten wat te gaan streetfishen. Mooi licht bepakt (dat betekend: bijna je hele lunch in de auto laten liggen) en licht vissen. Na een eindje stappen zijn we in het havengebied terecht gekomen. Op een enkele grondel na werd er weinig op de dropshot uitgedaan. Zowel met kunstaas als met wormen, een sporadisch tikje was het beste wat er eruit konden krijgen.

Ik bleef nog even eigenwijs doorgooien maar Gijs ging voor verandering en besloot de Nedrig een kans te geven. Iets waar ik wel eens van gehoord had maar zelf nog niet heb gebruikt. Om een lang verhaal kort te maken: ik was met 10 minuten overtuigd. Gelukkig had Gijs er meer op zak. Hoe het verder ging kun je zien in de video hieronder. De samenvatting is: het duurde niet lang voordat ik de Nedrig ook in de collectie kunstaas had zitten. Mooi spul!


Na een moeizaam begin werd het gelukkig uiteindelijk toch nog zo’n dag!