Vissen op zeebaars in de Europoort

In september, de twaalfde om precies te zijn, zijn we een dagje richting het westen gereden. Een keer wat anders dan shadjes tussen de stenen raggen op de IJssel. Hoewel, dat kunstje gingen we waarschijnlijk wel weer doen, maar dan in zout water. We zijn begonnen op de Maasvlakte en zijn via verschillende stekken op de landtong in de Europoort geëindigd. Helaas niet een dag met een hoeveelheid vangsten om over naar huis te schrijven. Sowieso geen vangsten om over naar huis te schrijven, laat ik het maar gewoon zeggen.

Wel een dag met her en der een tegenslagje op tacklegebied. Een aantal keren goed vast gezeten, de ene keer met een goede afloop en vooral Gijs kan de lokale hengelsportzaak weer aan de dagomzet helpen bleek achteraf. Achja, shadjes verspelen tussen de stenen is nu eenmaal een risico met deze visserij.

De video van de uiterst succesvolle dag vind je hieronder. Weliswaar niet een dag die uitblinkt van de vangsten maar wel een leuke visserij. Dit gaan we zeker nog een keer doen.

Hieronder een kaartje van onze dag aan het zoute water.


Dit zien we op de IJssel niet snel voorbij komen.


Dit dan weer wel. Uitgebogen haak, als je ‘m al los weet te krijgen.


Ook even toeristje spelen natuurlijk. Nu we er toch zijn…


Beste lap water…


Prachtige stek! Pas maar op zeebaarzen, we komen terug…