Nieuw water, nieuwe kansen!

Het was op de Tweede Paasdag zover. Na een hele lange periode werden de karperstokken weer van stal gehaald. En ons kennende is zo’n eerste sessie altijd weer een sessie in de vorm van een test. Wat zijn we dit jaar vergeten of hebben we even geen rekening mee gehouden?

Het water waar we het gingen proberen is te vinden in de lijst van viswateren. Iedereen met een Vispas mag er dus vissen. De visvijver van de lokale vereniging heeft het voor dit jaar helaas niet voor elkaar kunnen krijgen om het contract voor het visrecht rond te krijgen dus zijn we noodgedwongen op zoek naar alternatieve locaties. Dus, vandaar… Ja jullie verwachten nu natuurlijk een exacte beschrijving van hoe, wat en waar maar vissers blijven vissers, we gaan niet alles voorkauwen ;).

Vanwege de feestdagen besloten we niet al te vroeg te gaan. Een beetje bijslapen is voor ons noeste arbeiders ook bittere noodzaak. Om 11:00 waren we beide ter plaatse. We konden nog even handig gebruik maken van een collega visser die met een drone even een verkenningsronde vloog over het water waarna we beide onze stekken voor die dag konden bepalen.


Spodmixje werd gemaakt, steunen werden in de grond geprikt en de montages werden ingeworpen. En toen deed zich meteen even een situatie aan. Beide TXi’s gaven geen krimp toen ik ze aanzette. De ontvanger deed het wel, en met dat batterijtje werd de rest nog even getest. Niks aan het handje uiteraard. Een klassiek gevalletje van een lege Tsjernobyl. Maar gelukkig beschikken we over een auto en zijn de winkels tegenwoordig op deze Tweede Paasdag gewoon open. Google Maps erbij en binnen een paar kilometer was een dorpje met wat geopende winkels. Dan fixen we dit meteen even. Even rap naar de Aldi voor een paar nieuwe 9V blokjes. Dat was het idee tenminste…


De lokale Duitse winkelketen verkocht helaas alleen nog maar AA en AAA batterijtjes. Jammer… Maar ik kwam onderweg nog langs een Action, en na een snelle zoekopdracht bij Google wist ik dat ze daar ook 9V blokjes verkochten voor 0,99 euri per stuk. En het lag op de route terug. Ideaal! Dat dacht ik tenminste… Het rekje batterijen was zo gevonden maar alle 9V dingen waren compleet uitverkocht. Gdumme… Twee straten verderop zat een Coop, en daar hadden ze gelukkig nog wel twee 9V blokjes. En nu wist ik ook meteen waarom ze bij de Action helemaal uitverkocht waren. 6,99 per stuk. Dus even 14 euro aftikken. Laat die reserve dan maar even zitten…

Enfin, na deze valse start met nieuwe stroom in de Delkims waren we weer op locatie. Ik had nog weinig gemist, en dit zou uiteindelijk in de loop van de dag en avond niet meer veranderen. De vis was wel actief, maar ondanks de info die we van bovenaf kregen konden we de vissen niet tot een aanbeet verleiden. Gijs heeft tussendoor de zigrig er nog bij gehaald maar dat mocht helaas ook niet baten.


Tegen een uur of 1900 besloten we in te pakken en nog even een rondje om het water te maken. Het is een factor 4 of 5 groter dan de wateren die we normaal bevissen, dat is wel iets voor ons om de volgende keer rekening mee te houden. De stek waar je gaat zitten is dus zeker meer van invloed dan op kleine verenigingswateren.

Onderweg naar huis zijn we nog langs een andere put geweest. Iets dichterbij maar niet ingebracht in de landelijke lijst, dus een dagvergunning aanschaffen it is…