The Wish Experience

We zien ze regelmatig voorbij komen op Facebook, verschillende fora en waarschijnlijk kijk je er zelf ook wel eens op: webshops met hele goedkope artikelen. Op webshops zoals Wish en AliExpress komt echt van alles voorbij. Zo ook visspullen. Het meeste kost vergeleken met de prijzen hier in Nederland echt praktisch niks, in een aantal gevallen is het product zelfs gratis en hoef je alleen de verzendkosten te betalen. Over het algemeen geld voor dit soort winkels de regel: lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is dat ook echt zo. Maar is het allemaal zooi of zitten er echt leuke dingen tussen qua prijs/kwaliteitverhouding? Ik heb een aantal dingen besteld en gekregen, al dan niet na een wachttijd variërend van enkele dagen tot een maand of 3, om te kijken of het echt wat is of dat het geen ruk voorstelt.

Haakbeschermers

Prima dingen. In verschillende maten te krijgen. Op de gok gewoon een maat genomen. De haken van de BBZ passen er precies in! Waren gratis, alleen verzendkosten van 2 euro betalen. De moeite waard om in verschillende maten te bestellen.

Solar powerbank

Powerbank met een zonnecel erin. 10.000MaH. Een keer of 3 kun je je telefoon er dus mee opladen. Niet specifiek bij Wish verkrijgbaar, ik zag ze ook bij de Action hangen. Als powerbank functioneert het ding prima, maar dat het ding zichzelf oplaad via de zonnecel heb ik nog niet mogen meemaken. Gewoon als powerbank gebruiken, dat solargedeelte dat geloof ik wel…

Zig Rig aassetje

Identiek aan de Fox setjes die voor ongeveer een tientje per stuk in de winkels hangen. Deze uitvoering kost echter maar een paar euri en lijken praktisch hetzelfde.

Snikkelkunstaas

Een metalen kunstaasje in de vorm van een leuter. Zal ongetwijfeld vis vangen… Wel lullig voor de vangst zullen we maar zeggen.

Stoppertjes

Gratis, alleen de verzendkosten betalen. Stoppertjes. Tja wat moet je er over zeggen. Handig met het pennen op karper bijvoorbeeld. Eigenlijk in elke visserij wel toe te passen. Die dingen op voorraad hebben kan nooit kwaad. Voorlopig kunnen we weer even vooruit. Kleurrijk verpakkingsmateriaal ook wel…

Oppervlakte kikkers

Leuk setje oppervlaktekunstaas in verschillende kleuren. Kost een euro of 6/7. Besteld om ook in de zomer op water te kunnen vissen met veel plantengroei. Daar is het echt nog niet van gekomen helaas. Inclusief het bakje. Aasjes zien er goed uit, nu de eerste vissen er nog mee vangen.

Om wat uit te proberen zijn de producten van Wish nog wel de moeite waard, zeker gezien de prijzen. Maar gooi er geen kapitalen tegenaan zonder dat je zeker weet wat je daar voor terug krijgt. Wil je zeker weten dat je waar krijgt voor je centen, ga dan naar je lokale hengelsportzaak. Ter plekke advies, en je kan het product meteen even bekijken. En zie je wat leuks bij Wish of AliExpress, voor een paar euro kun je het altijd proberen natuurlijk!